|
UWAGA! Ilość miejsc w promocji jest ograniczona. Ceny promocyjne zmieniają się na bieżąco. Cena ostateczna zostanie podana w potwierdzeniu rezerwacji.
Zapraszamy do naszej wspaniałej, słonecznej kuchni, pachnącej egzotycznymi przyprawami i świeżymi ziołami, gdzie panuje sympatyczna atmosfera i gdzie możecie poznać przepisy na najpyszniejsze kanapeczki na świecie, pizzę, deserki i sałatki. W tym roku zapraszamy w zupełnie nowe miejsce - spotykamy się w Pieninach, nad Jeziorem Czorsztyńskim!
Sekrety wytwornego stołu. Po której stronie powinien leżeć widelec, w jakiej szklance pije się soki, w jaki sposób podać jedzenie? Na wyjątkowych zajęciach mali kucharze będą mieli okazję poznać podstawy savoir-vivre’u przy stole i nauczyć się dobrych manier.
Przybornik kuchenny. Odwiedzimy naszą słoneczną kuchnię i poznamy najważniejsze akcesoria do przyrządzania pysznych potraw. Garnki, miski, deski do krojenia, łyżki, łyżeczki, mieszadełka – to wszystko przestanie być dla nas tajemnicą.
Jej wysokość sałatka. Buraczki, marchewka, ziemniaczki, papryczka… A może brzoskwinie, banany, winogrona, orzeszki? Cały jeden dzień poświęcimy na szaleństwo sałatkowe. Spróbujemy różnych ciekawych kombinacji warzywno-owocowych i poznamy przepisy na najbardziej szalone sałatki na świecie.
Zdrowe odżywianie. Będziemy uczyć się jeść zdrowo i smacznie. Dlaczego nie należy pałaszować zbyt dużo słodyczy i co jest szkodliwego w fast foodach? Dzieci poznają piramidę zdrowego odżywania się i same ułożą własne dzienne menu.
Książka kucharska. Każdy prawdziwy kucharz powinien mieć własną skarbnicę wiedzy z najlepszymi i wyjątkowymi przepisami. Stworzymy obozową książkę kucharską, do której dostęp będą mieli tylko wybrani. Dobry kucharz trzyma swoje kulinarne triki w tajemnicy, ale może zrobicie wyjątek i ugotujecie coś wspólnie z rodzicami w domu?
Świąteczne tradycje polskie. Dowiemy się co nieco o przekazywanych z pokolenia na pokolenie tradycjach panujących na świątecznych stołach w Polsce. Przygotujemy specjalne zajęcia, na których mali kucharze będą mieli okazję dowiedzieć się, co powinno pojawić się na stole w zimowy wigilijny wieczór i co robi rzeżucha na wielkanocnym stole.
Przyprawy i zioła. Podstawowe składniki każdej dobrej kuchni. Będziemy mieli okazję poznać przebogaty świat przypraw i ziół. Zasiejemy własną, bogatą w witaminy rzeżuchę i spróbujemy jak smakuje cynamon, wanilia czy oregano. Dowiemy się również, jakie właściwości ma mięta, do czego dodaje się kolendrę i jaki kolor ma curry.
Pizza. Sława kuchni włoskiej i jedna z bardziej ulubionych potraw naszych najmłodszych. Będziemy mieli okazję poszaleć w kuchni i stworzyć własną wyjątkową mega pizzę. Najpierw trzeba ugnieść ciasto i zrobić z niego placek, potem posmarować sosem pomidorowym, a na koniec puścić wodze fantazji: salami, ser, oliwki, pomidory, pieczarki, szynka, kapary – dodatków może być mnóstwo!
Kanapeczki i koreczki. Spróbujemy własnych sił w przygotowaniu wyjątkowych kanapeczek i koreczków – motylków, sówek i kwiatuszków. Z szynką, serem żółtym, twarożkiem i szczypiorkiem, pomidorkiem, rzodkiewką, papryką, jajkiem, miodem czy nawet z czekoladą – stworzymy najróżniejsze kompozycje, które potem spałaszujemy ze smakiem.
Kuchnie świata. Wybierzemy się w dalsze i bliższe podróże po świecie – kuchnia włoska, francuska, arabska czy japońska. Młodzi kucharze poznają najważniejsze tajniki międzynarodowych kulinariów. Dowiemy się, jak długi może być makaron, co to jest hummus i glony nori.
Desery. Kochamy łakocie, a ciasteczka i lody to coś najpyszniejszego na świecie! Podczas słodkiego szaleństwa w kuchni wspólnie upieczemy kolorowe ciasteczka w kropki, ciapki i łatki. Zrobimy galaretkowe łódeczki i bananowe ślimaczki. A może lody? Tak! Przyjrzymy się jak można zrobić własne lody waniliowe i czekoladowe. Pycha!
Kuchenne wcielenia. Zorganizujemy wyjątkowy bal przebierańców – każdy urwis będzie miał okazję przebrać się za swoją ulubioną potrawę. Na pewno będzie wesoło i śmiesznie!
Filmowe wariacje na temat. Jednego wieczoru zobaczymy animowany film Ratatuj – o dzielnym szczurze, który chciał zostać wielkim kucharzem. Zobaczymy, czy udało się Remiemu spełnić swoje największe marzenia, a przy okazji poznamy tajemniczy przepis na wykwitną potrawę ratatouille.
Kuchnia artystyczna. W przerwie od gotowania puścimy wodze fantazji i podczas zajęć plastycznych stworzymy piękne ozdoby na stół, wyjątkowe dekoracyjne serwetki, a może nawet własne pudełko na kanapki do szkoły.
Zwiedzamy! Wakacje to czas okrywania i zwiedzania nowych miejsc. Najpierw małe szkolenie, jak przygotować się na wycieczkę i co spakować. Tego dnia odwiedzimy najciekawsze miejsca w okolicy: popłyniemy na rejs statkiem po Jeziorze Czorsztyńskim, wejdziemy na ruiny Zamku Czorsztyn i na górę Wdżar, gdzie będziemy szaleć na letnim torze saneczkowym.
Górskie wycieczki. Pieniny to przepiękne góry również do zdobycia przez młodsze dzieci. Różnorodność szlaków daje możliwość dostosowania trasy do wieku i możliwości każdej grupy. Podczas górskiego spaceru pod opieką przewodnika będzie czas na piknik, zabawy integracyjne i poznanie zwierząt, które zamieszkują najbliższe okolice. Plecak na plecy – ruszamy!
Królowa WODA. Lato to czas błogiego relaksu, beztroskiego szaleństwa i oczywiście taplania się w wodzie! Wakacje nad Jeziorem Czorsztyńskim dają nam możliwość korzystania ze strzeżonego kąpieliska. Oczywiście wszystko pod okiem ratownika WOPR.
Zajęcia integracyjne. Specjalność działu team building przenieśliśmy na obozy dla dzieci. Efekt jest nadzwyczajny. Uczestnicy dzięki zabawom integrują się, poznają i zdobywają do siebie zaufanie. Umiejętnie przeprowadzone podczas obozu zajęcia pozwalają zaowocować przyjaźniom, które mają szansę przetrwać przez wiele lat.
Zabawy i gry terenowe. Weźmiemy udział w grach terenowych ze wskazówkami. Zaopatrzeni w mapę, tajemnicze informacje i kompas spróbujemy poszukać magicznego skarbu!
Ponadto w programie:
4 domowe posiłki dziennie: śniadanie, obiad + podwieczorek, kolacja. Wszystkie przygotowywane w ośrodku. Obóz zaczyna się kolacją pierwszego dnia, a kończy śniadaniem dnia ostatniego. Uczestnicy otrzymują suchy prowiant na drogę powrotną.
Zakwaterowanie (11 noclegów), wyżywienie 4 razy dziennie, realizację programu, opiekę kadry i instruktorów, pamiątkową koszulkę, śpiewnik, ubezpieczenie NNW (10.000 zł).
Dojazdu i dodatkowych atrakcji.
Dopłaty:
*zniżka dla osób posiadających Kartę Dużej Rodziny nie obowiązuje przy obozach w cenie promocyjnej
Aby wstępnie zarezerwować wyjazd, Klient powinien:
-podać w wyszukiwarce parametry obozu/kolonii , którymi jest zainteresowany . (np. kraj, miasto, tematykę wyjazdu, wiek itp.) i kliknąć Wyszukaj oferty
-po wyświetleniu wyników wyszukiwania przeczytać opisy wyjazdów, wybrać jeden z nich i kliknąć Przejdź do rezerwacji , gdzie znajduje się Formularz rezerwacyjny
-wypełnić Formularz rezerwacyjny, w którym należy podać prawidłowe dane osobowe uczestników wyjazdu, niezbędne do dokonania rezerwacji
-po wprowadzeniu danych zaakceptować Regulamin i Warunki uczestnictwa Organizatora imprezy turystycznej (znajdujące się przy opisie oferty) i kliknąć Wyślij
Kolejne kroki:
- po potwierdzeniu telefonicznym i mailowym przez Konsultanta mirasol.pl dostępności miejsc i otrzymaniu mailem Potwierdzenia rezerwacji, należy wpłacić wymaganą zaliczkę lub całą kwotę za wyjazd
- w momencie dokonania wpłaty zawarta zostaje Umowa pomiędzy Klientem a Organizatorem imprezy za pośrednictwem Agenta (mirasol.pl) i jest to równoznaczne z akceptacją przez Klienta Umowy i Warunków Uczestnictwa Organizatora.